top of page

RENE SHUMAN

René Shuman (Geleen, 5 december 1967) is zanger, gitarist, componist en producer.
Shuman verwierf in 1986 nationale bekendheid door zijn optreden in de Soundmixshow van Henny Huisman door zijn succesvolle vertolking van de muziek van Elvis Presley. Shuman kreeg als artiesten en componist een platencontract bij Sony/CBS waarbij 5 album uitbracht met eigen repertoire.

Hij nam videoclips op in Argentinië en Brazilië. Ook produceerde hij een album in Rio de Janeiro. Verder nam hij in Los Angeles een duet op met Phil Everly (Everly Brothers), schreef repertoire met grootheden als Ben Weisman, Mike Stoller en werd vaker uitgenodigd om op te treden tijdens in the USA. Hij werkte samen met de originele bandleden van Elvis Presley. Met The Jordanairs', de TCB Band, drummer DJ Fontana, Cherrill Nielsen, Scotty Moore, Charly Hodge, Kathy Westmoreland.

In de door het publiek gekozen poll de Sena Guitar Awards staat hij verschillende keren in de top 3 van beste gitaristen van Nederland. René ontwikkelde zijn eigenstijl gitaarspel op Gretsch gitaar. Het is een combinatie van Rock-a-billy, blues en fingerpicking. Atkins was zijn grote voorbeeld en Shuman zag in 1992 kans om met hem te werken in Amerika.

Nadat Shuman het eind jaren negentig een emigratie naar de Verenigde Staten overwoog, kwam hij in 2000 in contact met Angel-Eye, welke ontmoeting leidde tot een langdurige samenwerking onder de naam Shuman & Angel-Eye. De internationale naam van Shuman & Angel-Eye is 'The Dream'.

bottom of page