top of page

ANGEL-EYE

Angela Shuman (Bunde, 11 september 1974), is een artieste, componiste en producente.

Na haar platencontract bij EMI België werkt ze sinds 2000 samen met René Shuman als co-producent. Sinds 2003 staan zij samen op het podium als het duo Shuman & Angel-Eye, Mr. & Mrs. Rock'n Roll. Angel-Eye componeert en produceert muziek voor commercials, leaders en artiesten. Ze schreef vele bekende reclametunes en leaders waaronder voor Audi, Profile de Fietsspecialist, Arke Reizen, Rabobank, Sony.

Ook produceerde ze in opdracht van andere artiesten en platenmaatschappijen waaronder EMI, Arcade en Byte Records. In België had ze een platencontract bij EMI als leadzangeres van de groep Tiger Tiger, een project in de stijl van Phil Spector. Angel-Eye nam composities voor haar rekening en ook Guy Chambers, schrijver en componist van de hits van Robbie Williams, bracht composities aan voor dit project. Ze speelt gitaar, piano en saxofoon en studeerde hoofdvak piano aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf haar 18e heeft ze een productiebedrijf en uitgeverij met de naam AudioNet.

Naar aanleiding van een TV-documentaire in 2000 over haar activiteiten nam René Shuman contact met haar op. Samen produceerden ze de leader voor een commercial van Audi die wereldwijd is uitgezonden. Ook produceren ze in 2001 Shumans comeback-album 'Set the clock on Rock'. Vanaf 2003 gingen ze samen succesvol verder als duo onder de naam Shuman & Angel-Eye. Sindsdien produceert zij hun gezamenlijke TV-producties.

bottom of page